Meubilair van Michael Jackson onder de hamer

In de VS kunnen fans van Michael Jackson zich deze week vergapen aan een deel van het interieur van de poplegende. Volgende week gaan de items onder de hamer bij veilinghuis Julien's.

Het veilinghuis heeft voor de gelegenheid enkele kamers van Jacksons Neverland nagebouwd in een veilinghal in Beverly Hills. Daar staan de meubelen die zaterdag te koop worden aangeboden in de juiste setting opgesteld.

Onder de topstukken bevindt zich onder meer een spiegelkast waarop de zanger zelf een post-it had gehangen en een schoolbord waarop de kinderen "ik hou van papa" hadden geschreven.

"Michael Jackson heeft zo'n belangrijke rol gespeeld in onze levens", zegt de eigenaar van het veilinghuis. "Dit is het minste dat ik kon terugdoen voor de fans." Hij verwacht niet dat de kijklustigen die deze week langskomen zaterdag ook effectief een bod zullen uitbrengen.

Eerder verkocht hetzelfde veilinghuis ook al het rode jasje dat Jackson droeg in de clip van het nummer "Thriller" (kleine foto). Dat vestimentaire kleinood bracht uiteindelijk maar liefst 1,2 miljoen dollar in het laatje.