Sharia4Belgium-lid had kalasjnikov in huis

Bij een lid van de extremistische islamitische beweging Sharia4Belgium heeft de politie een kalasjnikov gevonden. Dat gebeurde eind oktober al, maar het nieuws is nu pas bekendgemaakt. Het gaat om een 23-jarige Belg.

De onderzoekers kwamen het wapen op het spoor, omdat het op het internet te koop stond. Bij een huiszoeking bij de verkoper in Antwerpen trof de politie het aanvalswapen van Russische makelij aan. Het wapen was wel niet gebruiksklaar. Het is onduidelijk waar het wapen vandaan komt.

Het gaat om een 23-jarige Belg die zich heeft bekeerd tot de islam en lid was van Sharia4Belgium, de extremistische beweging die vooral bekend is van een aantal internetfilmpjes waarin ze verschillende mensen met de dood bedreigen. De verdachte is ondertussen op vrije voeten, maar wordt opgevolgd.