Stormloop op C&A-winkel in Brussel

De C&A-winkel in de Brusselse Nieuwstraat wordt opnieuw bestormd door koopjesjagers. Door een brandje afgelopen weekend zit er een rookgeur aan alle kleren. Daarom besloot de keten om alles aan de helft van de prijs te verkopen.

Toen de winkel om 11 uur vanmorgen openging, stonden er al 1.500 mensen te wachten in de Nieuwstraat. De politie is ter plaatse om de massa in goede banen te leiden.

De mensen worden maar mondjesmaat binnengelaten om binnen geen overrompeling te krijgen. "De prioriteit nummer 1 is de veiligheid van het personeel en de klanten", zegt Gina De Rijck.

In de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in een passage tussen de Nieuwstraat en het Martelarenplein. Het vuur woedde onder meer in de kelder van C&A. De winkel bleef zaterdagochtend gesloten, maar kon om 12.30 uur opnieuw de deuren openen.

De actie van de winkel om alles aan halve prijs te verkopen, vormt een overtreding van de sperperiode vóór de winterkoopjes, zegt Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. De keten ontkent dat, omdat het om een geval van overmacht zou gaan.