Treinverkeer stilleggen "was juiste beslissing"

Het treinverkeer is gisteren heel de avond zwaar verstoord geweest na een incident in Brussel. Het verkeer werd daarbij een tijd stilgelegd. Een "juiste beslissing", verdedigt Infrabel zich.

Rond 18 uur gisteravond werd aan het station Brussel-Kapellekerk een man aangereden door een trein. De man vluchtte daarop gewond de spoortunnel in.

Het incident veroorzaakte heel wat hinder voor het treinverkeer, want de spoorwegen zagen zich genoodzaakt om het treinverkeer een tijd stil te leggen om de man te kunnen opsporen.

Na een tijdje kon er opnieuw op drie van de zes sporen gereden worden, zij het erg traag. Rond 19 uur werden alle sporen weer vrijgegeven. De man is echter nooit teruggevonden.

Ondanks het feit dat de sporen na een uur weer werden vrijgegeven, bleef het treinverkeer de hele avond verstoord. Veel treinen bleven met vertragingen rijden. Inmiddels zouden alle vertragingen opgelost moeten zijn.

Infrabel, de beheerder van het spoorwegennet, verdedigt de beslissing om al het verkeer stil te leggen. "Het was zeker de juiste beslissing", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Het was trouwens ook op vraag van de politie. Het was voor de veiligheid van de spoorwegpolitie en de mensen van Infrabel die op dat moment naar die persoon aan het zoeken waren. Het zou te onveilig geweest zijn om daar nog treinen te laten doorrijden op dat moment. Dus die beslissing is zeker gerechtvaardigd."