"De slimste mens" volgend najaar op VT4

VT4 zal volgende herfst een herwerkte versie van "De slimste mens ter wereld" op het scherm brengen. Dat staat in De Standaard en is bevestigd door de zender zelf. Intussen krijgt ook het voorjaar steeds meer vorm.

Al bij de overname van VT4 en VijfTV door Woestijnvis was bekend dat de invloed van het succesvolle productiehuis pas in het najaar van 2012 merkbaar zou zijn. Nu bevestigt de zender dat er sowieso een herwerkte versie van "De slimste mens ter wereld" komt. Of Erik Van Looy dat porgramma zal presenteren, is niet bekend.

Het programma was de afgelopen jaren een echt succesnummer op Eén. Het 9e en laatste seizoen lokte op het late uur gemiddeld zo'n 1.650.000 kijkers, de slotaflevering werd gevolgd door net geen 2 miljoen mensen.

Volgens De Standaard komt er daarnaast alleen nog een nieuwe dagelijkse show, maar "ik wil me niet vastpinnen op cijfers", zegt woordvoerder Tom Van der Steegen. "Het is niet onlogisch dat er al wordt nagedacht over het najaar en dat de budgetten al worden opgesteld, maar momenteel zijn we vooral bezig met het voorjaar."

Komend voorjaar wil VT4 vooral voortgaan op de ingeslagen weg. In primetime brengt de zender nieuwe afleveringen van "Huizenjacht" en "Komen eten". Nieuwe programma's worden "Uit de weg", een programma waarin jongeren die leren rijden worden gevolgd, én "Switch", waarin 2 pubers een tijdje van gezin en leven wisselen.

Of er in de herfst van 2012 wordt vastgehouden aan de succesformules "Huizenjacht" en "Komen eten" is nog niet duidelijk. "We schrijven voort aan ons Vlaams verhaal, maar het is te vroeg om te zeggen dat die programma's blijven. Daar wordt nu over nagedacht."