"Er is niets meer aan dit verhaal toe te voegen"

Het had een mooie herfstdag in november moeten worden, maar hond Fenton - aanvankelijk werd gedacht dat hij Benton heette - dacht er anders over. Hij zette het op een lopen achter een horde herten, terwijl de eigenaar een "Jesus Christ" uit zijn keel schraapte die aan woede niets aan de verbeelding overliet. Een 13-jarig jongen filmde het tafereel met zijn gsm en een YouTube-hit was geboren. Intussen is het filmpje al meer dan 3 miljoen keer bekeken. De eigenaar van de hond, Max Findlay, liet de Britse pers nu weten dat hij er genoeg van heeft.

"Ik heb echt niets meer toe te voegen aan de miljoenen woorden die al over het voorval geschreven zijn. Ik zou het liefst alles achter me laten en met mijn leven verder gaan zoals vroeger", aldus de vader van 2 kinderen. Volgens een aantal nieuwswebsites zou Findlay geen contact met de media willen omdat nog steeds onderzocht wordt of hij geen regels overtreden heeft, toen hij met zijn hond een bezoek bracht aan Richmond Park in Londen. Het was immers duidelijk dat hij het dier niet onder controle kon houden en dat door zijn geroep de andere dieren nog meer geschrokken reageerden.

Sinds het voorval is Findlay niet meer met Fenton in het park, dat dicht bij zijn woning gelegen is, gaan wandelen. Volgens vrienden van de man zou hij er zelfs aan gedacht hebben zijn hond een andere naam te geven: "Max voelt zich vernederd. Fenton is een erg levendige hond, die nochtans voorheen nooit zoiets gedaan heeft. Mocht er nog lange tijd opschudding hierover blijven bestaan, dan zal Max zeker zijn conclusies trekken."

Intussen is het geschreeuw van Findlay ook op muziek gezet door The Hoxtons en wordt er gevreesd dat het (house)nummer wel eens hoge ogen in de Britse hitparades zou kunnen gooien.

Hier beneden kunt u nogmaals het originele filmpje bekijken:

lees ook