Eén brengt 7 nieuwe programma's in voorjaar

Eén brengt volgend voorjaar 7 nieuwe programma's op de buis waaronder een programma over wetenschap en een reeks over de herkomst van smakelijke producten. Veel gevestigde waarden keren terug en er zijn ook de laatste seizoenen van "Witse" en "Tomtesteron".

Netmanager Jean-Philip De Tender (kleine foto) blikte maar kort terug op het afgelopen tv-seizoen. "De balans was positief en er is weer gretig naar Eén gekeken", zei De Tender. Hij gaf toe dat dinsdag en donderdag zwakkere dagen waren de afgelopen maanden, maar wil dat opvangen met meer eigen producties. "We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Verwacht geen te bruuske koerswijzigingen."

En terwijl Eén het afgelopen seizoen slechts een beperkt aantal nieuwe titels bracht, ziet het er voor volgend jaar beter uit. Uiteindelijk komen er 7 nieuwe titels op het scherm.

In "Weg van de wereld" trekt Sofie Van Moll naar 8 bijzondere feesten over de hele wereld. "Mag het wat meer zijn" gaat dan weer over de zoektocht van Bruno Wyndaele naar de herkomst van smakelijke producten. Nieuw is ook "Zoo of love" waarin Evy Gruyaert 10 duo's leert kennen die zich bezighouden met kweekprogramma's voor dieren in moeilijkheden.

"Het verloren voorwerp" brengt een compilatie van grappige tv-fragmenten uit binnen- en buitenland. "Achter de wolken" is een televisieversie van het gelijknamige theaterstuk met Jo De Meyere en Chris Lomme.

Voorts is er ook nog een nieuw programma over wetenschap met Lieven Scheire (kleine foto) en komt er een "geestig spelprogramma" op zaterdagavond, maar de titels daarvan zijn nog niet bekend. Bruno Wyndaele maakt ook een "De premiejagers: deluxe".

Aan het geraamte van Eén verandert er weinig. Zo blijven "Dagelijkse kost" en "Blokken" de ideale trein voor "Het journaal", "Man Bijt Hond" en "Thuis". Ook programma's als "De pappenheimers", "Vrienden Van de Veire", "De laatste show", "Groenland", "De klas van Frieda" en "Dieren in nesten" komen terug. De zender verwacht ook veel van de laatste reeksen van "Tomtesteron" en "Witse".

Nieuwe contracten voor Meus en co

In de marge van de voorstelling raakte ook bekend dat de VRT een aantal contracten met schermgezichten heeft verlengd. Jeroen Meus, Ben Crabbé, Peter Van de Veire, Bart Peeters, Chris Dusauchoit, Kobe Ilsen, Marcel Vanthilt, Geert Hoste en de 5 omroepsters blijven de komende jaren exclusief verbonden aan de openbare omroep. Er werden ook nieuwe akkoorden afgesloten met de productiehuizen deMENSEN, De Filistijnen en Hotel Hungaria.