En toen werd Luik plotseling wereldnieuws

Het drama in Luik, waarbij 5 mensen omkwamen, werd snel wereldnieuws. In de loop van de namiddag gingen de beelden al rond op de Amerikaanse nieuwszender CNN en bij de internationale persbureaus. De buitenlandse pers besteedde heel wat aandacht aan de moordpartij.

Een ex-gedetineerde vuurde met een machinegeweer in het rond op de drukke Place Saint-Lambert in Luik, en wierp ook nog enkele granaten op het plein, waar een kerstmarkt bezig was.

Op BBC World was het nieuws vanmiddag de opener. Ook de website van de BBC brengt het verhaal vanavond als hét hoofdpunt: "Dodelijke aanval schudt Belgische stad door elkaar", klinkt het.

Het persbureau Reuters wijdt er een lang stuk aan, en citeert Gaspard Grosjean, een getuige van een lokale krant: "We zagen mensen met schotwonden in hun schouders of hun handen. Iedereen was in paniek, iedereen is aan het bellen."

Tot in Chili en Mexico

Ook de Amerikaanse nieuwszender CNN focust op Luik. België wordt even prominent gebracht als Pakistan, Syrië en Tunesië. Ook op de website staat het bericht bovenaan op de homepage. "4 doden en tientallen gewonden in aanval met granaten in België", titelt CNN.

Ook de tv-zenders in Nederland en Duitsland, en zelfs in Chili brengen het drama in Luik. De Mexicaanse nieuwssite La Razon plaatst Luik ook prominent op de homepage. "Vier doden bij aanval in België", klinkt het.

Ook de Engelstalige versie van de Al Jazeera-website speelt het Belgische drama uit. "Granaataanval schudt Belgische stad door elkaar", staat er te lezen. Als een soort "lees ook" staat op de homepage trouwens nog "Belgium swears in new government" getagd als ander België-bericht.