Facebook uitgeroepen tot Site van het Jaar

De sociaalnetwerksite Facebook is de grote winnaar van de awardshow Site van het Jaar van het magazine Clickx. Facebook won niet alleen de hoofdprijs, de populaire site werd ook uitgeroepen tot winnaar in de categorieën mobiele sites en sociale netwerken.

Google was de voorbije jaren de grote slokop tijdens de uitreiking van de prijzen voor Site van het Jaar door de lezers van Clickx, een magazine over computers en internet. Dit jaar was Google niet genomineerd als site, maar wel subsites als Google Maps en Google+.

De hoofdprijs voor Site van het Jaar werd gekozen door de lezers van Clickx en een vakjury, die respectievelijk voor 70 procent en 30 procent van de stemmen zorgden. Een verrassing was de eerste plaats voor Facebook niet.

Opvallend was het goede resultaat van "Dagelijkse kost" met Jeroen Meus. Het kookprogramma eindigde op de tweede stek en sleepte ook de eerste prijs voor beste app en beste eten & drinken in de wacht. De VRT won ook de prijzen in de categorie jeugd (met Ketnet), televisie & radio (Eén) en twitteraar (Ivan De Vadder).

Seniorennet.be mocht juichen in de categorie community en Tax-on-web was net als vorig jaar goed voor de prijs voor beste geldwebsite. De prijzen van Site van het Jaar werden uitgereikt in de Handelsbeurs in Gent.

Deredactie.be was goed voor twee ereplaatsen. De nieuwssite van de VRT eindigde op de tweede plaats in de categorie mobiele sites en was goed voor brons na Het Nieuwsblad en De Standaard in de categorie nieuws & duiding. Sporza.be werd dit jaar niet ingedeeld in de categorie sport, maar viel net buiten het podium bij nieuws & duiding.

Site van het Jaar - de top tien

1. Facebook
2. Dagelijkse kost
3. 2dehands.be


4. Google Maps
5. Eén
6. Het Nieuwsblad
7. Vlaanderen vakantieland
8. Canvas
9. YouTube
10. Jobat

De laureaten in de verschillende categorieën

apps Dagelijkse kost
computer & games ZDNet.be
cultuur UIT in Vlaanderen
community Seniorennet
eten & drinken Dagelijkse kost
fotografie de beeldenplukker
geld & economie Tax-on-web
huis & tuin Tuinadvies
jeugd Ketnet
jobs Jobat
koopjes 2dehands.be
mobiele sites Facebook
muziek Selah Sue
nieuws & duiding Het Nieuwsblad
reizen & toerisme Vlaanderen Vakantieland
sociale netwerken Facebook
sport Sportwereld
tv & radio Eén
twitteraar Ivan De Vadder
webapps Google Maps
e-commerce Vandenborre