Palestijnse vlag gehesen bij Unesco in Parijs

In Parijs is voor de eerste keer de Palestijnse vlag gehesen aan het hoofdkantoor van Unesco, de organisatie voor cultuur, wetenschap en onderwijs van de Verenigde Naties. De Palestijnse president Mahmoud Abbas woonde het event bij.

De Palestijnse gebieden werden in oktober lid van Unesco. De Palestijnen zien hun lidmaatschap als een symbolische stap naar onafhankelijkheid en lidmaatschap van de Verenigde Naties.

De VS is fel gekant tegen het lidmaatschap van de Palestijnen en heeft zijn subsidies aan Unesco opgeschort. Amerika kondigde ook aan dat het zijn veto zal stellen als de Palestijnen een volwaardig lid willen worden van de VN. De VS eist eerst een onderhandeld vredesakkoord tussen de Palestijnen en Israël.

Het hijsen van de Palestijnse vlag werd bijgewoond door de Palestijnse president Mahmoud Abbas en Irina Bokova, de directeur-generaal van Unesco.