Petitie "Wij betalen geen twee keer!" gelanceerd

De consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een petitie gelanceerd tegen de beslissing van de banken om bepaalde kosten te verhogen. "De banksector stelt blijkbaar alles in het werk om hun klanten de crisis te laten betalen", klinkt het. Daarom onderneemt de organisatie actie.

Vorige week maakte Febelfin, de federatie van de financiële sector, bekend dat verschillende banken eraan denken om onder meer woonkredieten en elektronisch bankieren duurder te maken. De banken zijn dat van plan omdat "de algemene kosten voor de banken de voorbije weken en maanden erg gestegen zijn" door de crisis.

De consumentenorganisatie Test-Aankoop reageerde meteen verontwaardigd. De organisatie zet die verontwaardiging nu om in een petitie: "Wij betalen geen twee keer!" Test-Aankoop is naar eigen zeggen gechoqueerd door de plannen van de banken.

"De banksector stelt blijkbaar alles in het werk om hun klanten de crisis te laten betalen", schrijft de organisatie op haar website. "Alles lijkt in aanmerking te komen om de verliezen van slecht beheer en verkeerde investeringen van de banken te absorberen."

"Zeg neen samen met ons. Eis samen met ons kosteloze geldopvragingen aan geldautomaten en een correcte basisrente op de spaarrekening ter vervanging van het gegoochel met getrouwheidspremies", roept Test-Aankoop de klanten op.

De petitie "Wij betalen geen twee keer!" staat op de website van Test-Aankoop.