Twee tieners bij de dodelijke slachtoffers

De Luikse procureur des konings Danièle Reynders heeft om 16.30 uur op een persconferentie meer details vrijgegeven over de aanslag van vanmiddag. Bij de dodelijke slachtoffers zijn twee tieners.
Danièle Reynders (r) met naast haar openbaar aanklager Cédric Visart de Bocarmé tijdens de druk bijgewoonde persconferentie.

Reynders stelde de balans bij tot 4 doden en 123 gewonden. De vier dodelijke slachtoffers zijn, naast de dader, een jongen van 15, een jongen van 17 en een vrouw van 75. De jongen van 15 stierf ter plaatse, de andere twee slachtoffers in het ziekenhuis.

Van de 123 gewonden zijn er 52 eerst verzorgd in een medische post die inderhaast was opgezet op de binnenplaats van het justitiepaleis. Andere slachtoffers zijn meteen naar het ziekenhuis gebracht, aldus de procureur, de zus van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Van de 75 gewonden zijn verschillende er erg aan toe.

De dader, die geen terroristische motieven had, was vanmorgen opgeroepen voor een verhoor bij de politie. Hij arriveerde in een bestelwagen aan het justitiepaleis. Naar verluidt had hij een rugzak aan waarin naast een machinegeweer ook een gewoon pistool en granaten zaten. Met die wapens pleegde hij de aanslag.