Uitslaande dakbrand in hartje Antwerpen

Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen zijn twaalf mensen geëvacueerd wegens een uitslaande dakbrand. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk.

De brand ontstond rond 23 uur  in het pand waar ook de hoedenwinkel van Caroline de Roy van Zuydewijn gevestigd is. Door werkzaamheden in de straat raakte de brandweer moeilijk ter plaatse, zo lagen er onder meer kasseistenen opgestapeld aan de kant van de weg.

De brand zelf veroorzaakte een enorme rookpluim. Door het blussen van bovenaf kon de brandweer niet vermijden dat ook de aanpalende woningen zware waterschade opliepen. Uiteindelijk zijn drie panden voorlopig onbewoonbaar. Vier personen brachten de nacht door op het politiecommissariaat aan de Oudaan, enkele anderen werden opgevangen in een restaurant in de buurt.