Vitalo Meulebeke ontslaat 83 werknemers

Het kunststofbedrijf Vitalo uit Meulebeke gaat 83 werknemers ontslaan. Dat heeft de directie bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat om 45 bedienden en 38 arbeiders. Bij Vitalo werken 247 mensen.

Volgens de directie liggen een aantal factoren, waaronder de stijging van de grondstofprijzen, aan de oorzaak van de herstructurering. Het bedrijf zegt er niet in te slagen die prijsstijging door te rekenen aan zijn klanten.

Volgens Annelies Deman van de Algemene Centrale BRIO (ABVV) komt de geplande herstructurering als een verrassing. "In 2009 was er al een herstructurering op kleinere schaal. Toen verdwenen een dertigtal jobs in het bedrijf. Maar er waren geen signalen dat er opnieuw ontslagen zouden vallen." Vakbonden en directie zitten maandag rond de tafel, om de onderhandelingen te starten voor een sociaal plan.

Vitalo heeft ook filialen in Azië en Amerika en telt om en bij de 1.100 werknemers.