"1 miljoen dollar als Newt Gingrich stopt"

In de VS biedt een radiopresentator een som van 1 miljoen dollar aan Newt Gingrich als die zich zou terugtrekken uit de race om presidentskandidaat te worden van de Republikeinen.

Michael Savage, een populaire radiopresentator, maakt in zijn blog brandhout van Gingrich (foto bovenaan). Die ligt momenteel aan de leiding in de polls, tot grote ergernis van Savage. "Het klopt dat Mitt Romney misschien niet zo sterk en conservatief is zoals we wel zouden willen, maar het enige doel nu is Barack Obama verslaan. En dat zal Newt Gingrich nooit lukken", zegt Savage, zelf bekend als een oerconservatieve opiniemaker.

"Hoe intelligent Gingrich ook is, in een televisiedebat zal hij sowieso verliezen tegen Obama en zal duidelijk worden wat hij eigenlijk is: een dikke oude blanke man." Savage heeft dan ook maar één boodschap voor Gingrich. "Zet je ego opzij, neem het geld en vertrek."

De uitspraken van Savage hebben intussen een radio-oorlogje veroorzaakt. Mark Levin, die in hetzelfde tijdslot een show presenteert op de concurrerende zender, deed al een tegenbod. "Ik geef Savage 100.000 dollar als hij stopt met zijn programma. En dat lijkt me een genereus bod, gezien de kwaliteit van z'n show."