"Het is een beer! Het is een beer!"

Het was even schrikken voor de inwoners van Vancouver, in Canada, toen ze opeens een zwarte beer op een vuilniswagen zagen zitten. Het dier was vermoedelijk even de stad ingelopen op zoek naar wat eten.

Toen de vuilniswagen zijn ronde in Vancouver deed, kwam er plots bij het optillen van een container een beer tevoorschijn. Er was even paniek bij voorbijgangers die de beer bovenop een vuilniswagen zagen zitten. "Het is een beer! Het is een beer!", weerklonk in de straten van Vancouver. De beer wist eigenlijk ook niet goed wat hem overkwam.

De politie en dierenbescherming werden erbij gehaald en konden het dier verdoven. Hij werd intussen opnieuw losgelaten in het wild, maar zal nog een tijdje in de gaten gehouden worden. De kans is immers groot dat hij terugkeert naar het centrum van Vancouver, op zoek naar eten.

lees ook