"Zenuwachtig door geplande verhoor"

"Nordine Amrani was gisteren heel zenuwachtig omdat hij ondervraagd zou worden voor zedenfeiten." Dat zegt zijn advocaat, Jean-François Dister. De dader van de aanslag in Luik was voorwaardelijk vrij en dat doet heel wat vragen rijzen over zijn opvolging door justitie.

"Er was gisteren gepland dat Amrani verhoord zou worden door de politie van Luik over nieuwe feiten, zedenfeiten. Hij was zeer zenuwachtig. Hij vond dat hij niets te maken had met die nieuwe zaak, maar wist niet tot wat het zou leiden en vreesde dat hij terug naar de gevangenis zou worden gestuurd", vertelt Dister.

De advocaat sprak zijn cliënt voor het laatst 2 dagen geleden. "Hij belde mij op om me in te lichten over de nieuwe zaak. Ik heb dan zelf de politie gecontacteerd en had toch positieve elementen om hem te melden. Zo was het geen grote zaak en was het niet aan de orde dat hij naar de gevangenis zou moeten." Details over de inhoud van de zaak geeft de advocaat niet.

Dister omschrijft Amrani als een impulsief iemand. Hij bevestigt ook dat de man van wapens hield en geen hoge pet op had van justitie. “Maar ik kon niet voorspellen dat het tot zulke feiten zou leiden."