Calimero is een van zijn papa's kwijt

In Rome is de Italiaanse tekenaar Carlo Peroni overleden, die bekend werd onder het pseudoniem Perogatt. Peroni, die 82 is geworden, werkte mee aan de creatie van het figuurtje Calimero.

Peroni was eigenlijk restaurateur van schilderijen, maar begon in de jaren 50 met animatie, onder andere voor het stripblad Topolino en voor de Italiaanse openbare omroep Rai.

In 1963 begon hij mee te werken aan afleveringen van Calimero, een figuurtje dat in het leven was geroepen door de broers Nino en Toni Pagot. Calimero, het zielige zwarte kuikentje met het eierdopje op zijn kop, dook voor het eerst op in een reclame voor waspoeder. Oorspronkelijk was hij dus niet echt zwart, maar gewoon erg vuil.

Calimero is bekend om zijn sippe woorden "Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk, o nee". Op die manier heeft het figuurtje zelfs zijn naam gegeven aan het zogenoemde calimerocomplex, waarbij iemand zich benadeeld voelt of niet au sérieux wordt genomen.