Dodentol van aanslag Luik bijgesteld naar 4

Het parket heeft de dodentol van de aanslag in Luik bijgesteld naar 4. Een vrouw van 75 die eerder bij de dodelijke slachtoffers geteld werd, ligt nog in het ziekenhuis. Zij is een van de 5 zwaargewonden. Dat heeft procureur Danielle Reynders bekendgemaakt op een persconferentie.
Danielle Reynders

"Eén man (de dader, nvdr.) is ter plaatse overleden en 124 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht", zo zei Reynders. Van die 124 slachtoffers zijn er 3 overleden in het ziekenhuis: 2 jongeren van 15 en 17 jaar en een baby van 17 maanden. 5 gewonden zijn er nog steeds erg aan toe. Hoeveel mensen er in totaal nog in het ziekenhuis liggen, kon Reynders niet zeggen.

Eerder werd ook een dame van 75 jaar bij de doden geteld, maar die vrouw wordt nog steeds verzorgd in het ziekenhuis, zo meldde de procureur. Zij is een van de 5 zwaargewonden.

Reynders maakte ook duidelijk dat Amrani wel degelijk zelfmoord heeft gepleegd door zich een kogel door het hoofd te schieten. Dat Amrani per ongeluk zou zijn omgekomen toen een van de granaten in zijn hand ontplofte, zoals her en der gesuggereerd werd, klopt dus niet. Hij had toen nog 9 volle munitieladers bij zich. Een afscheidsbrief is er niet gevonden.

Reynders bevestigde op de persconferentie ten slotte dat de politie het lichaam van een vrouw heeft gevonden in een loods van Amrani.