Duitse "terreurtoerist" is ook naar Luik gekomen

Hij is steevast te vinden op plaatsen waar net een een ramp is gebeurd: een in het zwart geklede Duitse man met zwarte haarband. Ook in Luik dook hij op voor de camera's.

De man was onder meer ook te zien in Noorwegen na de moordpartij door Anders Breivik, of eerder na het drama op Koninginnedag in Nederland, toen in Apeldoorn een man met een auto inreed op de massa en daarbij 6 mensen doodde. Overal in Europa is hij de jongste jaren opgedoken als er zich ergens een drama had afgespeeld.

De in het zwart geklede man is inmiddels een bekend gezicht geworden door tv-uitzendingen na zulke drama's. Ook in Luik mocht hij dus niet ontbreken. De Duitser is meteen naar Luik gereisd toen het nieuws bekendraakte.

Hij is gekomen om mee te rouwen. "Ik wil mijn medeleven uitdrukken. Het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is", zei hij voor de VRT-camera's. "Dat het dan uitgerekend voor Kerstmis gebeurt, is echt erg", besloot hij.