Gaat Dexia in beroep tegen Vlaamse beslissing?

Dexia Bank België (DBB) onderzoekt of het in beroep zal gaan tegen de beslissing van de Vlaamse overheid om voortaan ING een contract te geven als huisbankier. Die keuze zou wel geen grote gevolgen hebben voor Dexia Bank België.

In "De ochtend" op Radio 1 zei Monique Delvou (foto in tekst), de woordvoerster van Dexia Bank België (DBB) dat het bedrijf sinds vrijdag op de hoogte is dat het niet langer huisbankier van de Vlaamse regering zou zijn.

Die beslissing was niet verwacht, want de bank is al sinds '89 de huisbankier van de Vlaamse regering en had dat ook in de toekomst willen blijven. We hadden ook een erg goed dossier bij de openbare aanbesteding, zegt Delvou, zowel inzake kwaliteit als kwantiteit (de prijs, nvdr.).

Delvou wijst ook op de "ongelooflijke ervaring" van Dexia als financierder van openbare besturen. Op de vraag of Dexia de prijs niet wat had kunnen laten zakken, wilde ze niet ingaan.

Dexia Bank België bekijkt nu of ze tegen de Vlaamse beslissing in beroep zal gaan bij de Raad van State. Dat kan nog tot 27 december, maar een beslissing is nog niet genomen, benadrukt Delvou.

Hoe dan ook zal Dexia een belangrijk financierder blijven voor de lokale besturen in ons land en Delvou sluit ook uit dat er banen zouden verloren gaan. De belissing heeft puur financiële gevolgen, maar het is slechts een van de vele contracten die DBB heeft, merkt Delvou op.