Noord-Koreanen willen snit zoals Kim Jong-un

Noord-Koreanen in de hoofdstad Pyongyang zijn gevallen voor een nieuwe haarsnit: die van de 29-jarige Kim Jong-un, zoon van leider Kim Jong-il. Kim Jong-un draagt zijn zwarte haren bovenaan iets langer en mooi strak, vanaf 2,5 cm boven de oren is zijn haar flink gemillimeterd.

De "jonge generaal" zoals Kim Jong-un wel eens wordt genoemd -hij is dan ook generaal bij het leger- heeft een nieuwe trend gelanceerd. Volgens Noord-Korenaanse kappers vragen heel wat jonge mannen naar een gelijkaardige snit. Wie de stijl volgt, zou volgens Koreaanse kranten "ambitie uitstralen" en "stijl hebben". De korte snit zou ook gewoon praktisch zijn.

Kim Jong-un wordt naar voren geschoven als de opvolger van zijn vader en dus de nieuwe leider van Noord-Korea. Over de jongeman zelf is weinig geweten. Vorig jaar werd voor het eerst een officiële foto van hem vrijgegeven. Tot dan toe was het voor de buitenwereld niet duidelijk hoe hij eruit zag. Ook zijn kledingstijl is intussen zijn handelsmerk geworden: hij draagt altijd donkere Mao-pakken.

lees ook