"Maakte Obama overstap naar Republikeinen?"

Wie wordt de Republikeinse kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen? Een vraag die zeker de "conservatieve" nieuwszender Fox News bezighoudt. Daarom worden de kansen van de kandidaten voortdurend tegen elkaar afgewogen. Ook gisteren tijdens "America Live". Maar wiens foto dook daar plots op, momenteel op een eervolle tweede plaats om dé kandidaat te worden? Was dat de huidige, Democratische president Barack Obama niet?

Terwijl de resultaten van de meest recente poll door presentatrice Megyn Kelly besproken werden, bleef het grafische element met foto’s van de verschillende kanshebbers ruim 20 seconden lang in beeld. Mitt Romney werd hierbij voorgesteld als…Obama. Tot grote hilariteit van de kijkers, die al snel via allerlei sociale netwerken deze blunder wereldwijd rondstuurden, met vooral de vraag of Obama dan toch de overstap naar de tegenpartij ingezet had.

Kelly kon dan ook niet anders dan zich nadien te verontschuldigen: "Ik moet een update geven. Want het blijkt dat we een grafisch element getoond hebben dat niet volledig juist was. We toonden Mitt Romney met een foto van Obama. Maar zoals jullie weten zijn dat niet dezelfde mannen. Noch filosofisch, noch ideologisch, noch in welke andere manier dan ook. Dus onze verontschuldigingen hiervoor." De juiste foto van Romney werd vervolgens getoond “met zwart haar en een blauwe das”.

lees ook