Di Rupo: "Geloof mij, daar rechts is Manneken Pis"

Elio Di Rupo (PS) is nu meer dan een week premier, maar bij onze noorderburen is hij nog niet echt bekend, toch zeker niet in Friesland, in het uiterste noorden van Nederland. Onderstaand filmpje van Froeks.tv, waarin hij enkele Friezen de weg wijst in Brussel, bewijst dat. Of toch niet?

Een cameraploeg van de online-televisiezender Froeks.tv uit Friesland vroeg Di Rupo de weg naar Manneken Pis in Brussel, maar had niet door dat de Belgische premier voor hen stond.

"We are looking for Manneken Pis", vragen de Friezen buiten beeld aan een voorbijganger. Nog voor Di Rupo in beeld is, klinkt zijn herkenbare stem. Di Rupo wijst hen de weg, maar de Nederlanders zijn het er niet meteen mee eens.

"Geloof mij, daar rechts is Manneken Pis", herhaalt Di Rupo, waarna de Nederlanders hem bedanken en weglopen. Di Rupo lijkt zich in het filmpje af te vragen of het een grap is, recht in de camera kijkend.

Het is niet echt duidelijk of het filmpje geënsceneerd is of de cameraploeg echt niet wist met wie ze te doen hadden. Volgens de website van Froeks.tv had de cameraploeg echt niet door dat het om Di Rupo ging. "Fail of the year. Ricardo negeert premier België", staat er te lezen. Of is het toch een grap? Hoe dan ook, gids Di Rupo kunt u hieronder bekijken.

lees ook