Ex-liberaal D'Haese N-VA-lijsttrekker in Aalst

Christoph D'Haese, de huidige voorzitter van de gemeenteraad in Aalst, zal bij de komende lokale verkiezingen de N-VA-lijst trekken. D'Haese stapte vorige week over van Open VLD naar de N-VA. Sarah Smeyers staat op de tweede plaats, ex-Vlaams Belanger Karim Van Overmeire op de derde plaats.

Een dikke week geleden was hij nog lid van Open VLD, nu wordt Christoph D'Haese na zijn overstap meteen tot N-VA-lijsttrekker gepromoveerd. De 44-jarige D'Haese, momenteel gemeenteraadsvoorzitter in Aalst, stond bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen nog op de 12e plaats voor Open VLD.

De N-VA zet dus niet Kamerlid Sarah Smeyers (eerste foto in tekst) bovenaan op de lijst. Smeyers, sinds 2004 het gezicht van de Aalsterse afdeling, staat op de tweede plek. "Christophe heeft zich als voorzitter van de gemeenteraad steeds inhoudelijk correct gedragen, wars van wat meerderheid of oppositie was", reageert Smeyers. "Hij heeft getoond dat hij de kwaliteiten heeft om een inhoudelijk project neer te zetten en een ploeg te leiden."

Op de derde plaats staat Karim Van Overmeire (tweede foto in tekst), in een vorig leven lid van Vlaams Belang. Van Overmeire richtte in september vorig jaar de beweging "Aalst, Anders en Beter" op. Hij zit al 17 jaar in de gemeenteraad en schreef er onlangs nog een boek over.

Op vier staat Mia De Brouwer, het enige gemeenteraadslid van de N-VA op dit moment. In mei verbrak de N-VA het kartel met CD&V waardoor De Brouwer naar de oppositiebanken verhuisde. Ook de vijfde plaats is al bepaald, die gaat naar ingenieur-architect Johan Van Dorpe.

lees ook