Giftige alcohol eist ruim 100 levens in India

In India zijn al meer dan 100 mensen omgekomen nadat ze illegaal gestookte alcohol hadden gedronken. Tientallen mensen liggen ook nog in het ziekenhuis. Enkele verdachten zijn opgepakt.
Een slachtoffer wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

In de sloppenwijken in India wordt vaak illegaal gestookte alcohol verhandeld en gedronken. Gemiddeld komen daardoor tientallen mensen per jaar om. De alcohol kost zo'n 10 roepie (0,15 euro) per liter, maar vaak wordt er giftige alcohol gebruikt bij het stoken.

Nu zijn er in enkele dagen tijd minstens 102 mensen gestorven in Sangrampur, zo'n 30 kilometer van de grootstad Calcutta. Ze hadden allen giftige methanol gedronken. Nog tientallen, mogelijk meer dan honderd mensen, liggen in het ziekenhuis voor behandeling. Minstens één ziekenhuis is overbevolkt door de alcoholvergiftigingen.

Vier mensen werden intussen opgepakt. Zij worden ervan verdacht de alcohol te hebben gestookt en verspreid.

De overheid krijgt meer en meer kritiek in India omdat ze er niet in slaagt om armoede en illegale alcoholstokerij aan banden te leggen.