Man komt om nadat auto in sluis was beland

In Nieuwpoort is een 39-jarige man om het leven gekomen nadat hij met zijn bestelwagen door de balustrade van een brug aan het sluizencomplex was gereden. De auto kwam zes meter lager in het water terecht op zijn dak.

In de bestelwagen zaten ook de twee zoontjes van de man van 10 en 12 jaar oud. Zij hebben het ongeluk overleefd. Het jongste kind heeft zichzelf kunnen bevrijden uit de wagen. Een brandweerman die toevallig voorbij de plaats van het ongeluk kwam op weg naar het werk, heeft het jongetje naar de kant gebracht. Het kind was onderkoeld en in shock.

De brandweerman verwittigde zijn collega's. Duikers van de brandweer van Nieuwpoort hebben de vader en de oudste zoon met touwen en ladders uit de bestelwagen gehaald en op het droge getrokken. De 12-jarige zoon is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De MUG-diensten van de ziekenhuizen uit Oostende en Veurne hebben nog geprobeerd om de vader te reanimeren, maar voor hem kon geen hulp meer baten.

Op het ogenblik van het ongeluk was het hevig aan het regenen. Het parket van Veurne heeft een deskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.