Morgen rijden opnieuw bussen in en rond Vilvoorde

De chauffeurs van De Lijn in Vilvoorde gaan morgen opnieuw aan het werk. Ze waren vanmorgen spontaan beginnen te staken na een overval op een buschauffeur gisteravond. De directie heeft hen vanmiddag bijkomende veiligheidsmaatregelen beloofd.

In de ruime regio van Vilvoorde reden er vandaag weinig bussen van De Lijn. De chauffeurs van de openbaarvervoersmaatschappij hadden het werk neergelegd na een geval van agressie gisteren.

"Het gaat om een agressiegeval dat gisterennamiddag gebeurd is in Hummelgem, dat is Steenokkerzeel. Bij het eindpunt van lijn 223 hebben twee jongeren de chauffeur bedreigd met een mes en het geld geëist. Onze chauffeur heeft onmiddellijk het geld gegeven en daarop zijn de jongeren gevlucht. De chauffeur is niet gewond, maar hij was wel zeer zwaar onder de indruk", zei Sarah Somers van De Lijn.

In Vilvoorde, Zaventem en Steenokkerzeel was het busverkeer de hele dag zwaar verstoord. Ook enkele lijnen tussen Vilvoorde en Mechelen werden niet bediend.

Rond de middag kwamen de vakbonden en vertegenwoordigers van de directie samen voor overleg. De directie beloofde bijkomende veiligheidsmaatregelen. Die toezegging was voldoende voor de chauffeurs om het werk morgen te hervatten.