Organisator Dourfestival wordt Waals minister

Benoît Lutgen, die het voorzitterschap van CDH op zich heeft genomen, wordt in de Waalse regering vervangen door Carlo Di Antonio, de burgemeester van Dour. Di Antonio krijgt als Waals minister onder meer de bevoegdheden Openbare Werken en Landbouw.
Carlo Di Antonio na de persconferentie vanmiddag.

Lutgen is al voorzitter van CDH sinds augustus, en vond dat moelijk te combineren met zijn taak als minister, die hij al sinds 2009 uitoefende. Er werd afgesproken dat hij een duobaan zou doen tot na het aflopen van de federale onderhandelingen.

Daarna zou een opvolger worden gekozen, en dat is dus Di Antonio geworden. La Libre Belgique meldt dat Lutgen en Di Antonio goede vrienden zijn. Lutgen heeft zijn kabinet in Namen al voorgesteld aan Di Antonio.

Di Antonio, landbouwingenieur van opleiding, krijgt de bevoegdheden over verschillende domeinen. Naast Openbare Werken en Landbouw is dat Platteland, Natuur, Bossen en Erfgoed. Di Antonio was tot nu toe naast burgemeester van het Waalse Dour ook de organisator van het zomerconcert daar.

Di Antonio's aanstelling zou niet tot een herschikking van de bevoegdheden binnen de Waalse regering leiden.