Pukkelpoppers kiezen massaal voor compensatie

79.912 festivalgangers hebben gebruikgemaakt van de tegemoetkoming die Pukkelpop aanbood nadat het festival dit jaar was afgelast. Op de eerste festivaldag brak een hevige storm uit waarbij 5 mensen om het leven kwamen. De rest van het driedaagse festival werd daarop afgelast.

De organisatie besloot om de festivalgangers die tickets hadden gekocht te vergoeden met drank- en eetbonnen voor de volgende edities.

87 procent van de mensen gingen in op dat aanbod. 10.613 Pukkelpopgangers deden geheel of gedeeltelijk afstand van de compensatie om het festival te steunen.

"Wij zijn zeer verheugd met deze reactie", zegt organisator Chokri Mahassine. "Ook met het grote aantal festivalgangers die besloten om hun eet- en drankbonnen slechts gedeeltelijk of helemaal niet op te nemen om het festival te steunen. En dat ondanks de moddercampagne die sommigen voerden."

Volgens Mahassine is het een positief signaal dat zoveel mensen ingegaan zijn op de voorgestelde compensatieregeling. "We zijn blij dat zoveel festivalgangers voor het voortbestaan van Pukkelpop hebben gekozen. Voor ons is de boodschap van de Pukkelpoppers duidelijk : "Zorg dat ons festival er volgend jaar weer staat!" En dat is precies waar we ons de komende maanden volledig op zullen concentreren."

350 mensen eisen via een advocaat wel nog de terugbetaling van hun tickets. Pas vandaag kreeg de organisatie een aangetekend schrijven van die advocaat. De organisatie van Pukkelpop blijft bij haar standpunt dat deze personen geen aanspraak kunnen maken op terugbetaling. "Het festival werd stopgezet door een overmachtsituatie", klinkt het.

De volgende editie van Pukkelpop vindt plaats op 16,17 en 18 augustus 2012.

lees ook