Vijfde slachtoffer schietpartij overleden

In het Citadelziekenhuis in Luik is nog een slachtoffer van de schietpartij van eergisteren overleden. Het gaat om een vrouw van 75 die sinds de aanslag klinisch dood was, maar nu pas officieel dood is verklaard. Volgende dinsdag is er een nationaal herdenkingsmoment.

Eergisteren werd al gesproken over 5 dodelijke slachtoffers, maar de politie moest dat aantal later bijstellen naar 4. Een 75-jarige vrouw die zich ook in een bushokje bevond toen Amrani zijn granaten gooide, lag nog in het ziekenhuis. Ze was klinisch dood, maar werd nog in leven gehouden. Nu is ze officieel dood verklaard.

Daarmee komt het dodental van de aanslag op 5. Naast de dader en de 75-jarige vrouw stierven ook 2 jongens van respectievelijk 15 en 17 jaar en een peuter van 17 maanden oud. Van de meer dan 100 gewonden zijn een aantal er nog steeds erg aan toe.

Naast de 5 slachtoffers op de Place Saint-Lambert maakte Amrani ook vooraf nog een slachtoffer. Het ging om een 50-jarige bejaardenhelpster. Haar lichaam werd teruggevonden in een loods van Amrani. Ze moet zo'n 2,5 uur voor de dodelijke raid zijn vermoord.

Het nationale herdenkingsmoment voor de slachtoffers zal volgende dinsdagmiddag plaatsvinden. In aanwezigheid van premier Di Rupo en verschillende ministers en vertegenwoordigers van de stad Luik zal er een stil eerbetoon gehouden worden op Place Saint-Lambert, waar de slachtoffers vielen. Het moment en de plaats zijn gekozen in overleg met de families van de slachtoffers. Door de herdenking rond het middaguur te houden, zouden ook schoolgaande jongeren aanwezig moeten kunnen zijn. Twee slachtoffers waren scholieren.

Aan de bushokjes waar de meeste slachtoffers vielen, hebben mensen de afgelopen dagen massa's bloemen neergelegd. Gisteren nog kwamen prins Filip en prinses Mathilde samen met premier Elio Di Rupo naar Luik afgezakt. Zij hebben er het rouwregister ondertekend in het stadhuis.

Meest gelezen