Crevits: "Tariefverhoging De Lijn is voorbarig"

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zegt dat een beslissing over een mogelijke tariefverhoging bij De Lijn pas in de loop van de volgende maanden zal worden genomen.

Crevits reageert op een uitgelekte werknota van de Vlaamse vervoersmaatschappij. De Lijn moet tegen eind dit jaar een plan voorleggen om de kostendekkingsgraad te verhogen.

De nieuwe beheersovereenkomst die dit jaar met De Lijn is afgesloten, bepaalt dat de vervoersmaatschappij een strategisch plan moet voorleggen met verschillende scenario's om de kostendekkingsgraad te verhogen. Mogelijke pistes zijn het verhogen van de abonnementsprijs of het afschaffen van het gratis vervoer voor 65-plussers.

Maar er is dus nog niets beslist. "De Lijn heeft nog tot 31 december de tijd om hierover verslag uit te brengen aan de Vlaamse regering", zegt Crevits. Pas in de loop van de volgende maanden komt er een beslissing. "Elke conclusie is dus nog voorbarig."