De "Shit Girls Say" in één minuut samengebald

"Ik zeg een heleboel van deze dingen dagelijks. Hoe moet ik me nu voelen, wanneer ik ze zeg?" Een recent YouTubefilmpje legt op een rake manier het clichématige karakter van een pak meisjes-uitspraken vast. En het publiek smult ervan. Op enkele dagen tijd stevent het filmpje immers af op 4 miljoen hits. En dat terwijl iedereen toch iedere dag opnieuw de "Shit Girls Say" meermaals moet aanhoren.

Het succes van het filmpje heeft zeker te maken met de uitwerking. Zo worden de meisjes gespeeld door jongens. Het enige echte meisje dat meespeelt is actrice Juliette Lewis, genomineerd voor een Oscar in 1991 voor haar bijrol in "Cape Fear".

Uiteindelijk is het filmpje een aaneenrijging van cliché-uitspraken geworden, zoals "Ken jij iets van computers?", "Wat is mijn paswoord?", "Wil je iets doen voor mij?", "Heb ik de deur gesloten? Ja", "Luister (x 5)" en "Nee, jij toch niet!". Afgewisseld met beelden van het zoeken in een handtas, de niets aan de verbeelding overlatende gezichtsuitdrukkingen en de hoera-gilletjes.

Naast het filmpje is er ook een Twitteraccount, met een eindeloze reeks van banale uitspraken die zo herkenbaar zijn. Juist dit succes doet vermoeden dat de makers, Kyle Humphrey & Graydon Sheppard, snel tot een tweede aflevering overgaan. Want ook de reacties zijn bijna ronduit positief.

lees ook