Koen Wauters gaat racen in Zuid-Amerika

Zanger en televisiepresentator Koen Wauters neemt begin volgend jaar deel aan aan de rally Dakar 2012 in Zuid-Amerika. Op 1 januari staat de frontman van Clouseau aan de start in het Argentijnse Mar der Plata.

Koen Wauters staat voor de 12e keer aan de start van de woestijnrally. Hij rijdt de westrijd met Pascal Feryn in een Toyota. Ze zullen afwisselend rijden en navigeren.

Het team van Wauters en Feryn is het enige volledig Belgische team aan de start bij de wagens. "Vorig jaar hebben we ons eigen team opgericht en verschenen we met twee auto's aan de start. Dit jaar is het wegens de economische crisis beperkt gebleven tot een auto", aldus Wauters.

Koen Wauters hoopt op 15 januari binnen de top twintig te finishen. Van de vorige elf gereden Dakars, stond hij negen keer aan de finish. De rally wordt dit jaar gereden in Argentinië, Chili en Peru.

De autowedstrijd Dakar is vooral bekend onder de oude naam Parijs-Dakar. De rally werd van 1978 tot 2008 gereden in Noord-Afrika. In 2009 verhuisde de wedstrijd om veiligheidsredenen naar Zuid-Amerika.