Luik begraaft zijn eerste slachtoffer

In Luik is vanmiddag een eerste slachtoffer begraven van de aanslag van afgelopen dinsdag. Het gaat om de 15-jarige Mehdi (Nathan) Belhadj. In de moskee van Bressoux is een dienst gehouden voor de jongen, nadien werd hij begraven op het kerkhof van Jupille.

De schietpartij op de Place Saint-Lambert in Luik kostte het leven aan vier mensen. De dader bracht eerder ook een poetsvrouw om het leven. Na de feiten pleegde hij zelfmoord.

De 15-jarige Mehdi Belhadj is het eerste slachtoffer dat begraven werd. Morgen wordt de 17 maanden oude peuter Gabriel begraven op het kerkhof van Sainte-Walburge.

Maandag worden de andere twee slachtoffers naar hun laatste rustplaats overgebracht. Een afscheidsplechtigheid voor de 17-jarige Pierre Gérouville zal om 13.15 uur gehouden worden in het Saint-Jacques-college in Luik, waarna hij zal begraven worden op het kerkhof van Rocourt. De uitvaart van de 45-jarige Antonietta Racano vindt om 8.45 uur plaats in het crematorium van Robermont.

Het afscheid van de Luikenaars aan de slachtoffers, op de plaats van het drama zelf en in de rouwregisters van het stadhuis, gaat inmiddels onverminderd voort.