Moskou stelt houding tegenover Syrië wat bij

Rusland heeft de internationale gemeenschap verrast met een eigen ontwerpresolutie bij de Verenigde Naties over het geweld in Syrië. De resolutie veroordeelt het geweld door alle partijen in het land.

Eerdere ontwerpresoluties over de Syrische kwestie veroordeelden alleen het geweld door de Syrische overheid en werden daarom steevast afgewezen door Rusland en China. Moskou en Peking vrezen dat een eenzijdige resolutie weer de deur openzet voor een militair ingrijpen zoals in Libië.

Intussen is ook vandaag weer betoogd en geschoten in Syrië. In verschillende steden vonden grote betogingen plaats na het vrijdaggebed. De grootste betoging vond plaats in de opstandige stad Homs, in het centrum van het land. In Homs zou er zeker 1 dode zijn gevallen. Ook in de hoofdstad Damascus, in de zuidelijke stad Deraa en in de noordelijke stad Aleppo is er betoogd.

In totaal is er sprake van 6 dodelijke slachtoffers. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds maart al 5.000 doden gevallen in Syrië.