Protest bij Gazet van Antwerpen tegen ontslagen

Bij Gazet van Antwerpen vallen 16 ontslagen. 9 journalisten, 6 bedienden en 1 arbeider moeten weg. De journalisten hebben de directie gevraagd om opnieuw te onderhandelen over de lijst van werknemers die worden ontslagen. De directie ging hier niet op in.

Hoewel op de redactie even het werk werd neergelegd, zal er morgen wel een krant verschijnen. Daarin zal een redactioneel proteststuk staan.

"We zijn ongerust over de gevolgen voor de toekomst: de journalisten zijn bang dat de werkdruk erg gaat toenemen en dat zijzelf ook bij een volgende ontslagronde kunnen worden getroffen. De selectie gebeurde heel rudimentair", zeggen de vakbonden. "De redactie betwistte vooral de motivering van de ontslagen en zag hierin veeleer een afrekening met enkele kritische journalisten dan een besparing om economische redenen."

De directie wil de lijst van ontslagen werknemers niet herzien, maar heeft volgens de vakbonden wel oor naar de klachten inzake communicatie. Ze beloofde hier zo snel mogelijk werk van te maken.

Ook bij Het Belang van Limburg vallen er 9 ontslagen. Daar zou het personeel zich evenwel neerleggen bij de lijst van ontslagen, omdat die volgens de bonden "objectiever" is samengesteld.