The Beach Boys plant een reünie

De groepsleden van The Beach Boys werken aan een nieuw album en gaan samen op tournee. Dat heeft de band nu officieel bevestigd. Het is 50 jaar geleden dat de groep werd opgericht.

Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston en David Marks duiken weer de studio in om een nieuw album op te nemen. Daarnaast zal ook hun hele catalogus opnieuw worden uitgebracht. De groep gaat volgend jaar ook op wereldtournee.

"Het jubileum is heel speciaal voor mij", zegt Brian Wilson. "Ik mis de mannen en het lijkt me geweldig om weer met ze op het podium te staan en een nieuwe cd te maken."

The Beach Boys werd in 1961 opgericht en scoorde hits als "Surfin' USA" en "Good vibrations". De groep heeft een bewogen geschiedenis achter de rug en vocht verschillende geschillen uit voor de rechtbank, zoals onenigheden over auteursrechten en het gebruik van de groepsnaam.

Brian Wilson, die in de beginjaren het creatieve brein was achter de groep, kreeg af te rekenen met depressies en verslavingen, waardoor zijn rol verminderde. Toen Carl Wilson in 1998 overleed, viel de groep uit elkaar.