Tot 11 jaar rijverbod voor straatracers

De politierechtbank van Dendermonde heeft twee 20-jarige straatracers uit Zele veroordeeld tot een rijverbod van 11 jaar en 5,5 jaar en zware geldboetes. De jongemannen vertoonden "asociaal, roekeloos en agressief rijgedrag", stelde politierechter Peter D'Hondt.

Bij een straatrace aan de Europalaan in Zele kwamen eind juni twee Turkse jongens van 19 en 17 jaar oud om het leven, nadat ze tegen een boom waren gereden en in een gracht waren beland.

Een van de beklaagden die voor de politierechter moest verschijnen, was de broer van een van de slachtoffers. De 20-jarige jongeman stond terecht voor vier inbreuken rond straatraces, waaronder feiten na de dood van zijn broer. De jongeman werd veroordeeld tot een rijverbod van vijf en een half jaar.

De andere beklaagde stond terecht voor 16 verkeersinbreuken in de voorbije twee jaar, onder meer het veroorzaken van ongevallen met zwaargewonden. De jongeman werd veroordeeld tot 11 jaar rijverbod. Beide mannen moeten geldboetes van meer dan 10.000 euro betalen en moeten psychiatrisch onderzocht worden vooraleer ze opnieuw een auto mogen besturen.