"Tomas, Sam en Siska... het is aan jullie!"

Op het Martelarenplein in Leuven zijn de drie Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn in het Glazen Huis opgesloten. Die eer was weggelegd voor burgemeester Louis Tobback die net als De Soete herinneringen ophaalde aan zes jaar Music For Life. Roos Van Acker moedigde het trio aan met de woorden "Tomas, Siska en Sam... het is aan jullie!".

Rond 17.30 uur konden toeschouwers het Martelarenplein op. Geleidelijk aan stroomde het plein vol met fans die massaal een rode MFL-muts hadden gekocht.

Roos Van Acker mocht om 19 uur burgemeester Louis Tobback ontvangen, daarna kwamen de drie presentatoren. Tomas De Soete, die al  voor de vijfde keer in het Glazen Huis zit, haalde herinneringen op aan de eerste editie in Leuven. Siska Schoeters had nog snel voor de opsluiting een pizza gegeten. Sam De Bruyn wist te vertellen dat hij nog wat ziekjes is, maar dat hij een van zijn drie koffers had vervangen door een medicijnenkistje.

Het trio zal nog tot 23 december in het Glazen Huis zitten, eerst in Leuven, dan in Gent en daarna in Antwerpen. Ze draaien verzoekplaatjes voor Music For Life dat dit jaar in het teken staat van de strijd tegen diarree. Het eerste plaatje dat De Soete, De Bruyn en Schoeters mochten draaien was het toepasselijke "One more time" van Daft Punk.

Op hetzelfde ogenblik is in Hasselt ook Otto-Jan Ham met het mobiele Glazen Huis vertrokken. Het schepencollege van Hasselt en burgemeester Hilde Claes trekken het Glazen Huis de eerste kilometers vooruit. Daarna neemt een rugbyploeg het over. Tegen maandagavond 18 uur zou het mobiele Glazen Huis in Leuven moeten aankomen. Ham rekent daarvoor op de hulp van vele vrijwilligers om het traject van 60 kilometer af te leggen.