Elbow geeft eerste dakconcert in de gietende regen

De Britse groep Elbow heeft een verrassingsconcert gegeven op het dak van het Glazen Huis bij de start van Music For Life. Guy Garvey en co trotseerden om 20 uur de gietende regen op het Martelarenplein. "Happy Christmas everybody", warmde Garvey het publiek op.

Elbow is de eerste groep die op het dak van het Glazen Huis mocht spelen. Voor het publiek was het een complete verrassing. Toen het gordijn omhoog ging, weerklonk luid applaus voor Elbow. "Een ongelofelijk, fantastische band", schreeuwde Siska Schoeters nog. De groep bracht onder meer "The birds", "Grounds for divorce" en "Open arms".

Elbow is in het land voor een optreden op het Sportgala in Lint morgenavond, maar maakte eerst een tussenstop in het Glazen Huis. Ondanks de regen bleef het publiek trouw staan op het plein. Zanger Garvey bedankte daarvoor de mensen en noemde hen "moedig". Hij smeekte de weergoden ook om sneeuw, maar dat zat er niet in.

Elbow brak dit jaar door bij het grote publiek in Vlaanderen met gesmaakte optredens op Rock Werchter, Vorst Nationaal en Lotto Arena. De groep heeft deze week een speciale Belgische editie van zijn laatste album, "Build a rocket boys!", uitgebracht met daarop vijf extra live-nummers.

Dakconcerten Music For Life 2011

Elke dag zijn er verschillende concerten op het dak van het Glazen Huis. Vanavond, om 22.30 uur, trad ook Netsky samen met Lady Linn op (zie video).