Tiener komt om bij verkeersongeval in Ertvelde

Bij een verkeersongeval in Ertvelde bij Evergem zijn gisteravond een dode en een zwaargewonde gevallen. Hun auto ging rechtdoor in een bocht en belandde in een gracht. De twee slachtoffers zijn broers.

Het ongeval gebeurde in de Warandestraat. De wagen met de twee inzittenden ging rechtdoor in een bocht en belandde in een gracht. De passagier, een jongen van 19 uit Oosteeklo, overleefde het ongeval niet. Zijn 22-jarige broer, die aan het stuur zat, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij is intussen aan de beterhand. Volgens het parket had de man te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Nog volgens het Gentse parket waren bij het ongeval geen andere auto's betrokken. Het ongeval is vermoedelijk een combinatie van onaangepaste snelheid, de verlichting op de plaats van het ongeval en de slechte weersomstandigheden.