Triggerfinger domineert "Afrekening 2011"

De Belgische groep Triggerfinger overheerst "De afrekening 2011", waarin Studio Brussel een overzicht geeft van de 40 nummers die het afgelopen jaar het beste gescoord hebben in "De afrekening". De Amerikaanse groep Foo Fighters voert de lijst aan met "Walk".

Triggerfinger staat vier keer in "De afrekening 2011", waarvan drie keer in de top 10. "All this dancin' around" scoort het hoogste en staat op nr. 2. "Love lost in love" staat op nr. 5 en "Let it ride" op nr. 7. "It hasn't gone away" staat op nr. 39.

De lijst wordt aangevoerd door Foo Fighters met het nummer "Walk". De groep rond Dave Grohl haalt ook brons met "Rope". De rest van de top 10 wordt ingepalmd door Belgische groepen, met naast Triggerfinger ook dEUS, School Is Cool, Intergalactic Lovers, Gotye en Das Pop.

In totaal zijn maar liefst 24 van de 40 nummers uit de lijst van Belgische makelij. "De afrekening" wordt samengesteld door de Studio Brussel-luisteraar zelf. Blijkbaar vallen Belgische groepen goed in de smaak, want het was afgelopen jaar wachten tot 14 mei op het eerste niet-Belgische nummer op de eerste plaats in "De afrekening". Toen stond "Rope" van Foo Fighters op nr. 1.

De top 10 van "De afrekening 2011"

1. "Walk", Foo Fighters

2. "All this dancin' around", Triggerfinger

3. "Rope", Foo Fighters

4. "Constant now", dEUS

5. "Love lost in love", Triggerfinger

6. "In want of something", School Is Cool

7. "Let it ride", Triggerfinger

8. "Delay", Intergalactic lovers

9. "Somebody that I used to know", Gotye (feat. Kimbra)

10. "The game", Das Pop