19.700 euro voor tekst van Jackson op spiegelkast

In Los Angeles is de inboedel geveild van het huis waar popzanger Michael Jackson en zijn drie kinderen verbleven tijdens de repetities van zijn laatste showreeks "This is it". De veiling bracht bijna 770.000 euro op. Dat is meer dan het dubbele dat voorspeld werd.

Onder de topstukken op de veiling bevond zich onder meer een spiegelkast waarop de zanger zelf de boodschap "Train, perfection, March, April full out" had geschreven. De kast ging voor 19.700 euro van de hand. Een schoolbord waarop Jacksons  kinderen "I love daddy" hadden geschreven, ging onder de hamer voor 3.800 euro.

De meubels en kunstwerken die werden geveild, stonden in een huurhuis in Los Angeles waar Jackson overleed na een ernstige intoxicatie met het verdovingsmiddel propofol. De eigenaar van de woning bood alles te koop aan. Hij wilde iets terugdoen voor de fans. Oorspronkelijk zou ook het sterfbed van de zanger verkocht worden, maar de familie had uitdrukkelijk gevraagd dat niet te doen.