Coldplay veilt platina plaat voor Music For Life

De Britse groep Coldplay heeft vanavond opgetreden in het Sportpaleis in Antwerpen. Voor het optreden mochten Chris Martin en co een platina plaat in ontvangst nemen voor hun album "Mylo xyloto" dat in België al meer dan 20.000 keer over de toonbank ging. De groep veilt de platina plaat voor Music For Life.

In een gesprek met Siska Schoeters op Studio Brussel zei Martin dat hij het altijd leuk vindt om in België op te treden. "We hadden een leuke tijd hier in Werchter in juni."

Coldplay heeft een sociaal geëngageerde reputatie. Zo is de ngo Oxfam mee op tournee. Ook Music For Life vinden ze een leuk initiatief. Alle groepsleden hebben hun handtekening gezet op de platina plaat die ze te veil aanbieden.

Gitarist John Buckland vroeg in ruil het plaatje "Pump up kicks" van Foster The People aan.

Coldplay blijkt nog niet echt in kerststemming te zijn. "We zijn al zo lang aan het toeren. We weten niet zeker welke dag het is", zei Chris Martin. "We hebben zoveel kerstliedjes die we kunnen spelen, maar we weten nooit zeker of Kerstmis al in aantocht is", voegt Buckland er aan toe.