Israël laat honderden Palestijnse gevangenen vrij

In Israël zijn vanavond 550 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de tweede en laatste fase waarbij in totaal 1.027 Palestijnse gevangenen worden geruild tegen de Israëlische soldaat Gilad Shalid, die in 2006 werd gegijzeld door Hamas-militanten in Gaza en 2 maanden geleden vrijkwam.

In tegenstelling tot 2 maanden geleden, toen een eerste groep Palestijnen vrijkwam, krijgt de vrijlatingsoperatie heel wat minder mediabelangstelling. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er twee maanden geleden ook militanten met levenslange straffen zijn vrijgelaten, die betrokken waren geweest bij allerlei aanslagen in Israël.

Vanavond zijn de vrijgelaten Palestijnen per bus naar de grens met de Palestijnse gebieden gebracht. Daar werden ze onthaald op gejuich van de bevolking.