Milk Inc. bouwt feestje op dak van Glazen Huis

Milk Inc. heeft een feestje gebouwd op het dak van het Glazen Huis in Leuven vanavond. Het duo zweepte het publiek op totdat alle handjes in de lucht gingen. "Het is hier net Werchter", riep Regi het publiek toe.

Regi en Linda lieten het publiek springen op "Race". "Ik vind dat we hier een klein beetje van de grond moeten gaan, een klein beetje moeten springen voor Music For Life", zei Regi.

Het duo bracht ook nog "I'll be there", "Fire" en "Black out". Het publiek zong lustig mee met de hits en ging volledig uit de bol.

"Jullie hebben hier gewoon een festival neergezet", zei Regi achteraf in de studio tegen Tomas De Soete. "We hadden niet verwacht dat er hier zoveel schoon en enthousiast volk zou zijn."

Het volgende concert op het dak van het Glazen Huis is morgenmiddag om 12 uur. Dan komt Snow Patrol langs.

Admiral Freebee goed ingeduffeld op podium

Rond 17 uur stond Admiral Freebee op het dak van het Glazen Huis. Hij had Flip Kowlier meegebracht in zijn begeleidingsband. Freebee warmde het publiek, dat massaal naar het Martelarenplein was afgezakt, op met nummers als "Last song about you" en "Always on the run".

"Het is weer druk in Leuven", riep hij. Freebee had zich goed ingeduffeld in een dikke bontjas met muts. Hij kreeg de handjes op elkaar met "Ever present" en "Oh darkness".

Ook de drie presentatoren genoten van het concert. Zij moeten de dakconcerten volgen via een tv in het Glazen Huis.

Emeli Sandé oefent even op dak Glazen Huis

Emeli Sandé stond vanmiddag in de kou op het Glazen Huis voor een concert. Sandé speelde later vanavond in het voorprogramma van Coldplay in het Antwerpse Sportpaleis.

Ook Triggerfinger kwam even langs, maar dan in het Glazen Huis en niet erop.

Sandé klinkt misschien niet bekend in de oren, maar de zangeres scoorde met "Heaven" een grote hit in ons land. Sandé zong dan ook "Heaven" in Leuven. Na het concert sloeg ze een babbeltje met Tomas De Soete. De zangeres is niet echt nerveus voor het concert met Coldplay in het Sportpaleis.

"Tot zover is alles erg goed gegaan. Ik heb er al van genoten", zei een vrolijke Sandé.

Eerder op de ochtend had De Soete ook al Triggerfinger te gast in het Huis. Voor de gelegenheid bracht de band live "Sweet dreams" van Eurythmics. Ze gebruikten daarvoor niet alleen hun gitaar, maar ook een wc-borstel.