Problemen door regen en smeltende sneeuw

Door regen en smeltende sneeuw zijn enkele kleine waterlopen buiten hun oevers getreden. Het weer veroorzaakt ook problemen op de weg, vooral dan in Wallonië.

In Maldegem, in Oost-Vlaanderen, zijn enkele huizen ondergelopen. In Kruibeke hebben de brandweer en de Civiele Bescherming preventief 2.500 zandzakjes uitgedeeld. In Liezele, een deelgemeente van Puurs, staan verschillende straten onder water. In Londerzeel, in Vlaams-Brabant, zijn een paar straten overstroomd, maar daar zijn geen huizen bedreigd. Het waterpeil van de Gentse Kanalen en de Heulebeek bij Kortrijk wordt in de gaten gehouden. Ook daar zijn overstromingen mogelijk. De wegen kunnen plaatselijk waterglad zijn. Ook kunnen hagelbuien het verkeer hinderen.

In Wallonië waren er gisteren veel problemen door sneeuw en smeltende sneeuw. De toestand lijkt vandaag aan de beterhand. Voor de Semois en de Maas, in de provincie Namen, en voor waterlopen in Luxemburg en Henegouwen, wordt gevreesd dat het waterpeil nog zou kunnen stijgen. De toestand op de weg in Wallonië blijft her en der moeilijk wegens sneeuwbuien. In Luik ligt er sneeuw op de E42, ook op de Hoge Venen raken wegen ondergesneeuwd. De politie raadt aan voorzichtig te rijden en winterbanden of sneeuwkettingen te gebruiken.