24 ontslagen bij Beherman door failliet Saab

Beherman, de Belgische invoerder van het Zweedse automerk Saab heeft de procedure voor collectief ontslag ingezet. Het noodlijdende Saab heeft het faillissement aangevraagd. Als een gevolg daarvan verliezen in ons land 24 mensen hun baan.

De ontslagen vallen in de afdeling die de auto's importeert. De wisselstukkendivisie Saab Parts en de afdeling voor technische steun zijn niet betrokken bij het failissement.

De bestelling voor 120 nieuwe Saabs wordt geannuleerd en de kopers worden volledig terugbetaald. De geplande stand van Saab op het autosalon van Brussel komt er niet.

De familiale Beherman-groep was jarenlang een belangrijke importeur van auto's in ons land. Met Saab verdwijnt voorlopig ook het laatste automerk uit de portefeuille. Voorlopig, want Beherman onderhandelt momenteel over de overname van de Belgische importeur van het Japanse merk Mitsubishi. Volgens de woordvoerder van Beherman zou een beslissing daarover slechts een kwestie van dagen zijn.