36 Franse films niet in de bioscopen?

De kans bestaat dat 36 Franse films niet in de bioscopen zullen geraken doordat Quinta Industries, het bedrijf dat instaat voor de post-productie, financiële problemen heeft. Quinta Industries ging vorige week in vereffening.

Een van de getroffen films is de nieuwste Asterixfilm "God save Brittannia". Ook "Au service de sa Majesté" met Gérard Depardieu, Catherine Deneuve en Dany Boon zal mogelijk niet in de zalen geraken. Van de 36 films in behandeling bij Quinta zijn er 12 die al een van de volgende weken zouden moeten uitkomen in Frankrijk.

Quinta staat in voor post-productie (zoals geluid of speciale effecten) en werd donderdag onder vereffening geplaatst door de rechtbank van Nanterre. De groep van de Frans-Tunesische zakenman Ben Ammar is naar eigen zeggen het slachtoffer geworden van de snelle digitalisering van de Franse bioscopen. Volgende week is er een vergadering met belangrijke spelers uit de Franse filmindustrie om te bespreken of delen van het bedrijf gered kunnen worden.